Sposób na odprężenie, czyli co komu sprawia przyjemność;)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • axidus821
    Drive
    • 2012
    • 58

Sposób na odprężenie, czyli co komu sprawia przyjemność;)

Dla wszystkich OCP-ków Wesołych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajeczka no i mokrego lanego poniedziałku
  • 4x4BKF
    L&K
    • 2010
    • 1279

Sposób na odprężenie, czyli co komu sprawia przyjemność

Jest w mojej okolicy koleś, który jest znanym przedsiębiorcą. Starszy ode mnie o jakieś 20 lat ale jesteśmy na ty.
    Działa w branży transportowej, ma ok. 200-250 ciężarówek, z czego mniej więcej połowa jeździ i zarabia, a reszta to sprowadzony na handel sprzęt. Ponadto linie autokarowe i kilka innych interesów. Kilkadziesiąt milionów w obrocie jednym słowem.

Jadę dzisiaj przez miasteczko w którym mieszka tenże jegomość, zatrzymuję się pod sklepem i idę po coś do picia. Ktoś mnie woła - patrzę a na skrzyżowaniu, pod gruszką siedzi on i kilku lokalnych pijaczków i walą gaz...

Wyszedł z domu nieopodal rano, bo go szanowna małżonka zdenerwowała i w ten oto sposób zażywa relaksu.

Cóż i tak można. Nie każdy kto bogaty musi jeść kawior i zapijać szampanem. Są tacy co jedzą czarny salceson z papieru i zapijają czystą.
    4x4

Komentarz

• Bartolomeo
      Rider
      • 2010
      • 267

Kto by się spodziewał Na "wczasy pod gruszą" się wybrał

Usługi tokarskie, frezarskie
      Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

4x4BKF, to lokalsi mają nie tylko dobrego kolegę w nim teraz , ale także nieźłego sponsora na długie godziny popijawy.

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

4x4BKF, szacunek dla kolesia, że mu się w dupie nie poprzewracało od przybytku, bo mało takich ludzi jest na świecie.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• shok
            RS
            • 2009
            • 2070
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

4x4BKF, też znam takich ludzi... nie wszystkim odbija. Nawet okazuję się im więcej niektórzy mają tym skromniej (na zewnątrz) żyją. Takich ludzi się szanuje.
            Znam też takich którzy zarabiają według mnie średnio ,a miejsca na szyi i palcach brakuje na złote wisiorki...Szczególnie są to ludzie co całe życie biedę klepali a a jak wpadło kilka złotych ponad przeciętnie to myślą ,że mogą kupić cały świat.

Komentarz

• 4x4BKF
              L&K
              • 2010
              • 1279

Zamieszczone przez shok
              ...Szczególnie są to ludzie co całe życie biedę klepali a a jak wpadło kilka złotych ponad przeciętnie to myślą ,że mogą kupić cały świat.
              Shoku masz rację.

Mój sąsiad z firmy z przeciwka - jak był na dorobku, dzierżawił u sąsiadów kawałek hali to jak coś potrzebowała to latał jak kot z pęcherzem koło mnie. Jak już pieniędzy łyknął to od razu kupił wóz z ciemnymi szybami, kilo złota i ludzi nie poznaje.
              Następny burak - sąsiad pierwszego - podobnie.
              Inny koleś - jak ja miałem mietka, on dużym fiatem jeździł i był największą wazeliną żeby mu dać towar na krechę. Owszem, odbił się trochę - niby dorobił w jego mniemaniu, czyli dom i touarega ma, ale za to pamięć stracił i ludzi nie poznaje.
              4x4

Komentarz

• Le-Ce
                L&K
                • 2010
                • 1313
                • Octavia I (1U2)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM

mnie nadal, dobre i mokre "pączowe" ciacho ops:
                Moja ADELA

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58788

i jej najlepszy wynik 15,75 l/ 100km

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

A mnie jak kurwi...ca w robocie strzela to jadę do sklepu, kupuję jedno piwo, piję i puszcza
                  Zalanie nerwów większą ilością alkoholu nie przynosi pożądanego skutku
                  4x4

Komentarz

• piernik
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 975
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

A ja wolę spanachać się na rowerze, 3-4 godziny na szosie robią ze mnie dziecko, tzn później upijam się jednym piwem :twisted:

Komentarz

• 4x4BKF
                      L&K
                      • 2010
                      • 1279

Zamieszczone przez piernik
                      A ja wolę spanachać się na rowerze, 3-4 godziny na szosie robią ze mnie dziecko, tzn później upijam się jednym piwem :twisted:
                      Rozumiem że kiedy nerwa w robocie złapiesz wsiadasz na rower i 4 godziny cię nie ma

Po 4 godzinach na rowerze, muszę wypić 2-3 żeby mnie coś wzięło.

Za to po 6 godzinach za kierownicą w aucie w deszczu czy śniegu piję jedno i mnie nie ma
                      4x4

Komentarz

• Adi20
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 144

Re: Sposób na odprężenie, czyli co komu sprawia przyjemność;

u mnie na nerwy najlepiej działa wysiłek fizyczny. W weekend dla relaksu smigam sobie na rowerze, podziwiam widoki, wdycham leśnie powietrze i napawam się ciszą - jeżdże raczej po odludziach. Bardzo mi to pomaga i wycisza.
                        W tygodniu na odreagowanie stresów, dwa - trzy razy w tygodniu na trening krav magi. Po 1,5 godz. treningu człowiek jest tak zmeczony ze nie ma siły na myslenie o duperelach. Bardzo dobrze zasypia się po takim wysiłku.
                        Poza tym lubie w spokoju poczytać książki o tematyce która mnie interesuje, ale na to ostatnio czasu już brakuje.
                        Kiedyś lubiłem pucować samochód, ale teraz mi przeszło - traktuje to jako konieczność
                        Octavia III Combi Style 1,4 TSI 150KM DSG
                        BMW E38 740iA

www.amagraf.pl

Komentarz

• radekgw
                          L&K
                          • 2010
                          • 1182

Ja jem dobry obiadek i ide sobie polezec, najlepiej z ksiazka i do tego martini ze spritem (ostatnio sobie wkrecilem). Innym sposobem na odprezenie jest wejscie do auta i przejazdzka z pobutowaniem (w granicach rozsadku, oczywiscie nie po tym martini). A juz wogole najlepsze to spotkanie sie ze znajomymi na grillu raz na miesiac okolo i totalne odchamienie.
                          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Coke
                            Elegance
                            • 2010
                            • 771
                            • Octavia II (1Z3)
                            • AUM 1.8 20VT 150 KM
                            • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ja się relaksowałem wypijając dobrego energy drinka, ale po 8 latach takich przyjemności mam rozwaloną wątrobę i już nie mogę tego pić :P
                            Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Maru 123
                              RS
                              • 2008
                              • 4660

mi przyjemność i odprężenie sprawia mycie i dłubanie przy aucie :wink: zresztą żeby to robić nie muszę wcale być zły :P
                              1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• r2r
                                RS
                                • 2008
                                • 4720
                                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Woda (nie wóda!!! ) woda i i jeszcze raz woda. Żadne tam aquaparki. Zwyczajna godzina na zwyczajnym basenie za 7-9zł. Nic sprawia mi większej radochy jak potaplać się w wodzie.
                                Artur

Komentarz

Pracuję...